Miskolci DK: Európai Polgár díjat kapott a Tanítanék Mozgalom

Megosztás

A Mozgalom 2016-ban a miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusainak a közoktatás válságáról szóló nyílt levele nyomán született.

Dobrev Klára kezdeményezésére Európai Polgár díjat kapott a Tanítanék Mozgalom, amely 2016-ban a miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusainak a közoktatás válságáról szóló nyílt levele nyomán született – tájékoztatott a Demokratikus Koalíció miskolci szervezete egy rövid közleményben.

A DK európai uniós képviselője, az árnyékkormány miniszterelnöke közösségi oldalán azt írja: „Büszke vagyok rájuk és szívből támogatom minden fáradozásukat. Ezért is kezdeményeztem, hogy idén a Tanítanék Mozgalom kapja az Európai Polgár díjat. Legyen ez a díj minden magyar pedagógusé, aki az elmúlt hónapokban bátran kiállt önmagáért, az oktatásért, mindannyiunk jövőjéért.”

A díjat azok a kezdeményezések kaphatják, amelyek hozzájárulnak az európai együttműködéshez és a közös értékek előmozdításához. Az idén 216 pályázat, illetve jelölés érkezett az Európai Parlamenthez, ezek közül választotta ki a díj kuratóriuma a díjazottakat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek